ylabanneri

Ruokailu

ruokailu leiri art 124

 

Tervetuloa Marttiseen ruokailemaan!

Marttisen ravintolapalvelut toimivat tilausravintolatyyppisesti. Keittiö on Marttisen oma, joten voimme toimia hyvin asiakaslähtöisesti. Arkiruokailut ovat tarjolla tilauksesta noutopöydästä Marttisen päärakennuksen ruokasalissa. Ryhmien täysihoitohintaan sisältyvät aamiainen, lounas ja päivällinen. Keittiömme pakkaa mukaan myös retkilounaat, iltapalat ja eväät. Lettujen tai makkaranpaisto onnistuu omatoimisesti nuotiolla. Kokous- ja juhlatarjoiluihin kokkimme valmistamista maittavista ruoista löydät tietoja ko. palvelukohdista.

Otamme asiakasryhmien erilaisuuden huomioon. Ammattikokkimme huolehtivat erikoisruokavalioista, kunhan saamme niistä tiedot etukäteen.
Kaikille avoimia teemaruokapäiviä

Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden ruokamatkailla teemaruokailuissa, joita järjestämme noin neljä kertaa vuodessa. Tarkemmat tiedot ja päivämäärät näistä löydät ajankohtaista-osiosta ja tapahtumakalentereistamme.


Ympäristö huomioon – Ruokaa läheltä

Ympäristöasiat ovat Marttisessa lähellä sydäntä. Käytämme kotimaisia raaka-aineita aina kun mahdollista, esim. liha ja maitotuotteet ovat suomalaisia. Kalat ovat WWF:n suosittelemia lajeja, eikä ylikalastettuja lajeja käytetä lainkaan. Tarjoamme varsinkin kokousruokailuissa paikallista kalaa kuten muikkuja ja haukea. Kuukkelin kokouspaketin ruokailut ovat erityisesti ympäristönäkökulmasta toteutettu. Lisäksi huomioimme kasvisten sesongin mukaista käyttöä.

Nuorisoruokalistat ovat lapsiystävällisiä ja herättelemme osaltamme ympärisstötietoisuutta tarjoamalla välillä kuoriperunoita, ohraa riisin sijasta, muikkuja tai haukipihvejä kalapuikkojen sijasta. Salaattipöydässä suosimme kauden kasviksia.


Portaat luomuun -valmennusohjelma

Luomu- ja lähiruoan tarjonta on lisääntynyt Marttisessa vuosi vuodelta. Keittiö on sitoutunut Portaat luomuun-valmennusohjelmaan, joka tarjoaa ammattikeittiöille luotettavan tavan lisätä luomutarjontaa asteittain. Tällä hetkellä keittiö on viisiportaisen ohjelman neljännellä portaalla, joka tarkoittaa, että keittiössä on päivittäin käytössä kahdeksaa luomuraaka-ainetta.

Armi-kokkimme on myös luomuviljelijä, häneltä saamme raikkaita salaatteja ja yrttejä kesäaikaan sekä vadelmia myös talven varalle. Muita luomuraaka-aineita ovat Joutsenjärven mansikat, kananmunat, vehnä- ja perunajauhot, puurohiutaleet, myslit, laktoositon maito, piimä, tee, kaakao ja monet mausteet. Niinpä luomuna voimme tarjota mm. tuoreet sämpylät, kotipullat, aamupalan puurot, vadelma- ja mansikkakiisselit. Paikallista ruokaa ovat myös metsäsienet ja puolukat. Juhlaruokalistalta löytyy Pappilan luomu & lähiruokapöytä, josta löytyy lisäksi upeita paikallisia raaka-aineita. Reilunkaupan tuotteet kuten kahvi, tee, kaakao ja banaanit täydentävät yhteisvastuullista toimintaamme.

Vakinainen keittiöhenkilökuntamme on suorittanut ympäristöpassit vuonna 2012.