ylabanneri

EVS

 European Voluntary Service EVS - Kansainvälinen nuorisotyö - Nuorisokeskus Marttinen

daniela simon simon leikkaaliimaa DoriDiana small

Marttinen toimii EVS-vastaanottavana tahona

Marttisella on noin 10 vuoden kokemus Eurooppalaisesta vapaaehtoispalvelusta (EVS). Ulkomaalaisia vapaaehtoistyötä tekeviä nuoria on ollut tänä aikana useista eri Euroopan maista. Jaksot ovat olleet mielenkiintoisia paitsi vapaaehtoisille, myös Marttisen henkilökunnalle ja asiakkaille. Päivittäinen yhteistyö ulkomaalaisen henkilön kanssa lisää rohkeutta käyttää omaa kielitaitoaan. EVS:t ovat kertoneet omasta kulttuuristaan henkilökunnalle, asiakkaille ja paikallisille nuorille. Meillä on esimerkiksi pidetty romanialainen jouluateria ja ryhmä suomalaisia nuoria on käynyt Maltalla tapaamassa uutta ystäväänsä EVS-jakson jälkeen. 

 

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS

Järjestelmä tarjoaa nuorille mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä ulkomailla. Palvelu toisessa maassa antaa nuorelle työkokemusta, kasvattaa kielellisiä, sosiaalisia ja kulttuurienväliseen vuorovaikutukseen liittyviä taitoja sekä tarjoaa mahdollisuuden itsenäistyä.

Vapaaehtoistoiminta tarjoaa yleishyödyllisille organisaatioille mahdollisuuden kehittää omaa toimintaa ja saada kokemuksia kulttuurien välisestä vaihdosta työ- ja arkielämässä. Organisaatioita rohkaistaan käyttämään vapaaehtoispalvelua erityisesti sosiaalisen vahvistamisen välineenä nuorten elämäntaitojen parantamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Vastaanottava taho

  • Tarjoaa nuorelle sopivia, vaihtelevia ja turvallisia työtehtäviä
  • Seuraa ja tukee nuoren oppimista
  • Järjestää majoituksen, ruokailut, paikallismatkat ja mahdollisuuden kielen opiskeluun
  • Vastaa vapaaehtoisen perehdyttämisestä sekä työnohjaajan ja mentorin (=tukee sopeutumista) nimeämisestä
  • Vastaa hallinnollisista asioista kuten viisumi-, työlupa- ja verotusasioista sekä työnantajamaksuista

Lisätietoja: www.cimo.fi