ylabanneri

Virtain Perinnekylä

Virtain Perinnekylä - Perinnekylä - Nuorisokeskus Marttinen

mylly perinneteema museo seinä

Virtain Perinnekylä on koko perheen museo- ja matkailukohde sekä kesäinen virkistysalue luonnonkauniilla Marttisen saarella.

Rajalahden talomuseossa ja Halin metsäkämpällä voi tutustua virtolaiseen talonpoikaiselämään 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa sekä tukkijätkien arkeen ja metsätöihin 1950- ja 60-luvuilla. Perinnekylässä on myös useita muita vanhoja rakennuksia kuten hollitalli (1820-luku), harakkamylly (1828), savusauna (1840-luku) ja pitäjänmakasiini (1878). Lisäksi alueella on 1900-luvun sotahistoriaa esittelevä Sotaveteraanimuseo ja Liikenneviraston ylläpitämä Kanavamuseo.

Perinnekylän museokohteet ovat avoinna ryhmille tilauksesta ympäri vuoden.

Kesäaikaan Perinnekylässä on useita tapahtumia ja näyttelyitä. Alueella on kahvila-ravintola, kioski, käsityö-, lahjatavara- ja taidemyymälöitä, leikkipaikka, ratsastustalli ja Herraskosken kanava.

Samalla Marttisen saarella Perinnekylän välittömässä läheisyydessä on myös Nuorisokeskus Marttinen majoitus-, ravintola-, kahvila- ja ohjelmapalveluineen sekä uimaranta, vierasvenelaituri, luontopolku, I maailmansodan aikainen kenttälinnoitusalue ja Herraskoski kalastusalueineen.

Perinnekylä sijaitsee Järvi-Suomentien (tie 23) varrella noin neljä kilometriä Virtain keskustasta Parkanon ja Porin suuntaan.

Virtain Matkailijan info Marttisen ja Perinnekylän kesä 2017 1 Page 2Virtain Matkailijan info Marttisen ja Perinnekylän kesä 2017 1 Page 3

Yhteystiedot:

Virtain Perinnekylä
Herrasentie 16
34800 Virrat
p. +358 (0)3 485 1900
perinnekyla(at)marttinen.fi
www.marttinen.fi/perinnekyla